Hoe kan je cryptovaluta kopen?

Hoe kan je cryptovaluta kopen?

Omdat de cryptomunten markt ongereguleerd en redelijk nieuw/onbekend is weten veel mensen niet hoe je aan zulke munten komt. Er zijn een paar opties als het gaat over cryptovaluta kopen. Je kan crypto op 3 manieren kopen. 

Crypto kopen via online dienst

Op deze sites is het heel makkelijk op bijvoorbeeld bitcoin of andere munten te kopen. Vaak vragen dit soort sites wel een vorm van identificatie. Als je via een online dienst crypto koopt kan je vaak al vanaf kleine bedragen munten kopen. Als je via zo’n online dienst cryptovaluta kopen wilt moet je rekening houden met het feit dat de munten dan niet van jou zijn maar ze eigenlijk in een online wallet staan die wel op jou naam staat maar nog altijd van de online dienst zelf is. 

Handelen via crypto 

Op sommige geavanceerde exchanges kan je met cryptomunten ook handelen voor bijvoorbeeld andere cryptomunten. Dit soort sites zijn vaak geavanceerder en je moet dan ook crypto van je eigen wallet of geld van je rekening storten om munten te kopen of te verhandelen.  Zo kan je ook speculeren op de stijging of daling van bijvoorbeeld bitcoin door middel van een CFD broker. Je bezit in dit geval de munten niet maar het verschil vanaf het moment van aankoop wordt op je rekening bijgeschreven of afgeschreven. DIt is eigenlijk gewoon gokken dat de prijs omhoog gaat en je winst pakt. Dit is voor mensen die op kort termijn willen handelen in crypto. 

Geef een antwoord